Разкриха извършителят за бруталното убийство в Ямбол

Крими

09-02-2015, 18:54

Автор:

БургасУтре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Убийство заради 6 млн. и обида "детето ти не е твое"

Криминалистите в Ямбол разкриха убийство на 54-годишен мъж. Това съобщи на брифинг в града директорът на ОД на МВР – Ямбол комисар Генчо Иванов.

Разследването е започнало на 7 февруари по сигнал на 53-годишен мъж, че е открил в жилището си, в комплекс „Г. Бенковски“, починал 54-годишния Йордан Стоянов от Ямбол, който му бил на гости.
На място незабавно са изпратени полицейски екипи, извършен е оглед от оперативна дежурна група и е образувано досъдебно производство, съобщава дарик. Действията по разследването са проведени под наблюдението на Окръжна прокуратура - Ямбол.
Направената аутопсия доказала, че смъртта на Йордан не е естествена. Той е починал в ранните часове на 7 февруари, вследствие на травматичен шок и множество вътрешни кръвоизливи от нанесени удари в областта на главата с твърд предмет.
Криминалистите възстановили по часове какво се е случило в нощта срещу 7 февруари - от почерпката между приятели, започнала на 6 февруари, през няколко скандала между собственика и убития, до последния скандал, приключил с жесток побой.
От Областната дирекция на МВР в Ямбол уточняват, че убиецът е използвал различни подръчни предмети – дървена дръжка от подочистачка и дъска. В хода на разследването са установени свидетели, които са разпитани пред съдия. Всички те били в дома на убиеца, за да празнуват рождения му ден.
Събрани и иззети са множество веществени доказателства, сред които и предметите, послужили за извършване на престъплението. Установен е и извършителят – 53-годишният собственик на апартамента.
Аминистративният ръководител на Окръжната прокуратура – Ямбол Дойчин Дойчевпосочи на пресконференция днес, че разследващите, под ръководството на прокуратурата са извършили всички необходими процесуално-следствени действия. Извършителят е привлечен като обвиняем по чл.115 от НК. Разпитан е пред съдия, пред когото е направил самопризнания.
Предвид влошеното здравословно състояние на убиеца, му е взета мярка за неотклонение „Подписка“.