България и Румъния не успяха да се победят при дебюта на Ивайло Петев

Нулево равенство в първия мач на новия национален селекционер

Националният отбор на България завърши 0:0 с Румъния в неофициалната контрола на стадион „Мердан Палас“ в Анталия. Контролата със северните ни съседи бе и дебют за новия селекционер Ивайло Петев, който даде капитанската лента на Светослав Дяков.

 

В 10-ата минута Михаил Александров отправи опасен удар от 20 метра, но Лунг изби в корнер. В 21-ата пък Манолев бе близо до гол, след като спря центрирана от корнер топка и стреля от 11 метра в долния ляв ъгъл, но Лунг отново майсторски изби в ъглов удар.

 

„Трикольорите“ започнаха далеч по-добре. След 30-ата минута обаче играчите в жълто изнесоха играта, а в 43-ата минута Божидар Митрев спаси удар на Кешерю от фаул.

 

Петев направи три смени на почивката, като Балтанов, Венков и Макенджиев замениха Гаджев, Занев и Митрев.Резервата Помба можеше да вкара с първото си докосване в 46-ата минута за Румъния, но от отлична позиция стреля над гредата.

 

Последваха отново по-добри минути за „лъвовете“, като Манолев бе много активен отдясно. Веднъж Малинов бе изпреварен от защитник, след това Стефан Велев стреля лошо от отлична позиция в 64-ата минута.

 

В 72-ата минута Радослав Василев се пребори за една топка и излезе сам срещу вратаря, но стреля в далечния ъгъл покрай гредата в аут. Това бе най-чистото положение в мача. Десет минути преди края за игра с ръка на Стойчев играчите на Румъния искаха дузпа.

 

В 84-ата минута отлична атака отдясно на Манолев завърши без гол, а след това Макенджиев трябаше да избива удар на Бадеску.