Берое с две победи в контролите

Първият състав победи Марек с 2:1, а вторият Поморие с 1:0

Берое постигна две победи накуп. Ръководството на клуба бе организирал два мача по едно и също време, като в единия играха футболистите, които може да се каже, че са титуляри, а в другия играчите, които по-често са резерви.

 

Титулярите срещнаха Марек и победиха с 2:1, а пък резервите взеха участие в приятелския турнир „Поморие къп” и се изправиха срещу домакина Поморие. И в този двубой старозагорци спечелиха с 1:0. Любопитното е, че старши-треньорът Петър Хубчев води резервния състав в Поморие, пък начело на титулярите бе Левон Апкарян.

 

В двубоя, в който все пак се изправиха два тима от „А” група Берое много бързо успя да изкове успеха си срещу Марек. Още в 16-ата минута след центриране на Боровский отдясно Керкар реализира от близка дистанция, а само 3 минути по-късно резултатът стана 2:0, след като Керкар се отчете и с асистенция и след негов извеждащ пас Мапуку прониза вратата на дупничани.

 

След това беройци имаха нови шансове за гол, но Мапуку изпусна сам срещу вратаря в 51-ата минута, а две по-късно Огнянов беше съборен в наказателното поле, но странно защо реферът не отсъди дузпа.

 

Марек отбеляза почетното попадение в края на срещата, в 80-ата мин. Точен бе Крум Бибишков, който завърши бърза контраатака на отбора си с удар от границата на наказателното поле.

 

Вторият състав на Берое пък се наложи с 1:0 при гостуването си на Поморие. В състава на „зелено-белите” попадна и Стивън Петков, който е наказан заради скандал с манипулиране на мачове, но въпреки това получи разршение от БФС да участва в контролите.