Дебют за Ивайло Петев с алтернативен национален отбор

Спорт

07-02-2015, 12:50

Автор:

sportonline.bg

Всичко от Автора

България излиза срещу Румъния в първи мач за годината

Националният отбор на България излиза в първия си мач за 2015 година. Тимът ни излиза срещу Румъния от 19:00 часа, а двубоят ще се играе в Анталия (Турция). Срещата е неофициална и също така ще бъде неофициален дебют на новия селекционер Ивайло Петев.

Разбира се с новия треньор идват и новите надежди за по-светло бъдеще на тима ни и на изпълнението на вече наглед невъзможната задача за класиране на европейското първенство през 2016 г. Именно този мач с Румъния ще бъде единствения за националите ни преди изключително важната квалификация срещу фаворита Италия на 28 март.

Поради неофициалния характер на мача с Румъния, който не е на официална дата, насрочена от ФИФА, клубовете не бяха длъжни да пускат своите играчи и Ивайло Петев сформира доста алтернативен състав. Футболистите са предимно от „А” група, а сред избраниците на новия наставник има и множество пълни дебютанти. Новите имена пък в сравнение с последните мачове под ръководството на Любослав Пенев са цели 11.

Извън сметката обаче са трима играчи от Лудогорец – Владислав Стоянов, Йордан Минев и Александър Александров, от клубовете си още не бяха пуснати Николай Михайлов, Георги Миланов, Александър Тонев, Андрей Гълъбинов, Симеон Славчев и т.н.

Все пак в румънския тим ситуацията не е много по-различна. Те също няма да разчитат на звездите си и отборът на Ангел Йорданеску е съставен само от играчи, подвизаващи се в румънското първенство.

Ето и вероятните състави на двата отбора:

БЪЛГАРИЯ: Божидар Митрев, Страхил Попов, Божидар Стойчев, Александър Александров, Петър Занев, Станислав Манолев, Светослав Дяков, Владимир Гаджев, Михаил Александров, Радослав Василев, Исмаил Иса.

РУМЪНИЯ: Силвиу Лунг, Кристиан Маня, Паул Пап, Ионуц Неделчяру, Богдан Вътъжелу, Александру Крецу, Андрей Препелица, Адриан Попа, Константин Будеску, Валентин Лазър, Клаудиу Кешеру.

 

Източник: sportonline.bg