Посланик Балтажи: Конфликтът в Украйна заплашва и България

Политика

07-02-2015, 10:46

Снимка:

bnr.bg

Автор:

VarnaUtre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Меркел и Оланд пристигат извънредно в Украйна

Нужни са дипломация и диалог, а не политическо говорене

Конфликтът в Източна Украйна заплашва и съседните държави, включително и България, е мнението на украинския посланик в София Микола Балтажи, което той изрази в интервю за bTV.

"Разполагаме с реални доказателства за военна съпричастност на Русия в окупираните райони. Има 11 руски военни формирования. Крим остава незаконно окупиран. Там има тотално нарушаване на правата на човека”, допълни дипломатът. По думите му хората в Крим, които не са съгласни с преминаването му към Русия, напускат полуострова и влизат в контитенталната част на Украйна.

"Единственият изход от сегашната ситуация е дипломация и диалог", посочи Балтажи и отчете, че времето на политическите изявления вече е минало.

Вчера над 5 ч. продължи срещата в Кремъл на Вл. Путин, Ангела Меркел, Франсоа Оланд, на която лидерите се разбраха да продължат да работят заедно относно разработването на съвместен документ за прилагане на споразумението за прекратяване на огъня в Украйна, постигнато миналия септември в беларуската столица Минск.