Ирена Георгиева смени Ботев в туризма

Политика

06-02-2015, 20:05

Снимка:

thexperts.bg

Автор:

bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Новият зам.-министър е бивш председател на Асоциацията на Българските туроператори и туристически агенти

Зам.-министърът Бранимир Ботев беше освободен днес със заповед на министър-председателя Бойко Борисов. Длъжността ще бъде поета от Ирена Георгиева. 

Министърът на туризма Николина Ангелкова поиска оставката на заместника си още в края на ноември миналата година след бурно изразеното недоволството на много от организациите в бранша.

Бранимир Ботев бе назначен за зам.-министър на икономиката с ресор туризъм през юли 2013 г. от правителството на Пламен Орешарски,  оцеля на поста си при служебния кабинет и получи ново назначение в кабинета на ГЕРБ.

Според Ангелкова това е станало по искане на съпредседателя на Патриотичния фронт Валери Симеонов.

Браншовите организации обвиниха Ботев в изоставане на сектора през последните година и половина, опасност да бъдат загубени 8 млн. лева европейски средства, блокиране на прилагането на приетия на 26-и март 2013-а година нов закон.

Новият зам.-министър - Ирена Георгиева е завършила Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Има близо 25-годишен управленски опит в сферата на туризма, участвайки в ръководството на няколко туристически агенции. Била е председател на Асоциацията на Българските туроператори и туристически агенти, както и президент на ЕСТАА (The European Travel Agents’ and Tour Operators’Associations).