Facebook празнува 11-и рожден ден

Социалната мрежа има повече от 1,3 милиарда потребители

Facebook навърши 11 години, съобщи БТВ. В момента социалната мрежа има повече от милиард и 300 милиона потребители и рекордни приходи, като за миналата година те са приблизително 12 милиарда щатски долара.

„Отваряйки своя профил, днес можеш да намериш 20 неща, които да те накарат да се усмихнеш, но и 20 неща, които да те натъжат. С времето всичко това те прави по-безчувствен”, коментира собственикът на фирма за маркетинг в социалните мрежи Ален Попович.

Във Facebook хората днес споделят всичко - раждането на децата си, тревогите си, настроенията си, а понякога и обяда си.

Учени от университета в Мичиган обаче не мислят, че всичко това ни прави щастливи. Според тях, престоят във Facebook ни кара да се чувстваме по-зле.

„Хората винаги са имали потребност да общуват. Навремето са чели вестници и са се събирали на мегдана, а сега Facebook е просто по-универсално решение за съвремието”, посочва Пиопович.

Дори самият Марк Зукърбърг признава, че преди години не е вярвал, че неговата идея за система за комуникация между студенти в Харвард ще се превърне в най-голямата социална мрежа, което днес е с нас навсякъде.