Ген. Атанасов: Главният секретар на МВР няма необходимата квалификация

Депутатът определи случая в Лясковец като тежък провал на професионалното ръководство на МВР

Големият проблем на главния секретар на МВР е, че няма необходимата професионална квалификация. Това заяви пред журналисти в парламента председателят на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред ген. Атанас Атанасов, предаде репортер на Bulgariautre. Атанасов уточни, че все пак не е негова работа кой ще е главен секретар на МВР.
По думите на депутата другата седмица ще бъдат гласувани промените в Закона за МВР и тогава проблемът за професионалното ръководство на ведомството ще е в ръцете на Министерски съвет, който, ако прецени, ще предложи нова кандидатура, която президентът да утвърди.

„Аз не съм кадровик, аз съм дал една професионална оценка много преди да вляза в парламента и стоя зад нея”, посочи ген. Атанас Атанасов.
Ген. Атанасов определи казуса в Лясковец като тежък провал на професионалното ръководство на МВР и тези, които изобщо са утвърдили операцията. „Не може да има барикадирал се въоръжен човек и да го превземаш с отряда. Крепостта се превзема отвътре с хитрост”, добави той.