Боби Михайлов: Съставът ни е екпрериментален, това е тренировъчна игра

Спорт

06-02-2015, 11:21

Автор:

Sportonline.bg

Всичко от Автора

Много трудно събрахме отбор, призна президентът на БФС

Президентът на Българския Футболен Съюз Борислав Михайлов коментира предстоящата проверка с Румъния на 7-и февруари. Двата тима ще премирят сили в Турция, въпреки че датата не е официална. Именно това се явява като основен проблем пред Ивайло Петев, който бе принуден на няколко пъти да прекроява състава.
„Надявам се да е успешна както за него, така и за отбора и за всички нас. Това е една проверка, която той искаше. Успяхме да я осигурим, въпреки че е неофициална. Много трудно събра отбор. Футболистите, които ще бъдат там, е хубаво да се видят отблизо, да тренират заедно, да се направи един добър мач“, обяви Михайлов от летище „София“.

На въпрос за отказа на клубовете да пуснат футболистите си, той заяви: „“Това е въпрос на манталитет. Ние като федерация правим всичко възможно и харчим пари. Клубовете са в правото си да не пускат играчите, защото това е неофициална дата на ФИФА. Но все пак са колеги и трябва да се уважават и да си помагат. За това оставям случката на тяхното самосъзнание. Когато има дата на ФИФА са задължени, когато няма, както сега, е въпрос на манталитет. Румънците имат 6 играчи на Стяуа, те как ги пускат.“
„Съставът е експериментален, освен това срещата дори не е в статистиката на ФИФА. Той си е между вторите отбори на двете държави, така че въобще не е официален. Все пак играят България и Румъния, но иначе това си е една тренировъчна игра“, допълни той.

 

Източник: Sportonline.bg