6 февруари: Брой до десет!

Хороскоп

05-02-2015, 18:07

Снимка:

http://pixabay.com

Автор:

Елена Пенчева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Житният режим - кога, как и най-вече защо

Слънце във Водолей, Луна в Дева. Астрологична картина на деня

Петък ще се окаже може би най-сложният и напрегнат ден през настоящата седмица. Опитите да рационализираме и подредим всичко, противно на логиката ще пораждат още повече хаос, а стремежът да поставим емоциите под властта на разума, буквално може да предизвика емоционално цунами. Претенциите ще раждат раздразнение, неуспешните опити за натиск върху обстоятелствата-агресия, а всички тези тенденции в купом - предпоставки за битови травми и инциденти, конфликти в личните и делови взаимоотношения и опасности от аварийни ситуации поради човешки грешки.

Стара будистка мъдрост звучи долу горе така: "Когато нещата не вървят, концентрирай се в работата".  Под работа тук се има предвид прозаичните и рутинни дейности на битието, онези обикновени, незабележими, скучни и неблагодарни дела, които винаги отлагаме защото са неприятни или трудоемки, за които няма да получим похвала или поощрение, но чрез които ще поддържаме съзнанието си тук и сега. Те ще ни помогнат и днес, особено ако чувстваме натрапчив импулс с един замах да отстраним или разрушим всички пречки, неудобства, разочарования или несъвършенства от живота си. И наистина да чуем гласът на здравия разум, който напомня, че подобни опити най-често имат катастрофални последици. Най-вече за извършителя.

Някои ще потърсят утеха в шопинг терапия, други в малките си пороци и лични слабости и страсти. Склонността към прекомерни и неразумни разходи обаче, при липса на каквито и да било условия за покупки с приемлива потребителска стойност, вместо да ви облекчи душата ви, ще изпразни джобовете ви и ще увеличи количеството непотребни вещи в дома ви. Колкото до страстите и пороците те могат да нанесат преки поражения не само върху здравето, но и върху репутацията ви. Общо взето правилото, което ще ви гарантира ако не спокойствие, то поне минимум щети днес е "Брой до десет!".

Работа и бизнес
В случай че успеете да се изолирате и в усамотение да се посветите на дела изискващи задълбочено внимание към детайлите, работа с цифри, данни и обработка на информация денят може да се окаже изключително ползотворен. Ефективни ще бъдат и дейности изискващи голямо физическо натоварване, на там следва да бъдете внимателни за да се предпазите от травми и инциденти. Повишено внимание изисква работата с машини и инструменти. Преди да започнете работа с тях се уверете в изправността им и следвайте всички инструкции и предписания за безопасност.

Здраве, хранене и красота
Вече стана ясно че денят е травмоопасен, с повишен риск от аварии, инциденти и катастрофи, включително и пътнотранспортни. Причините могат да бъдат както в техническата неизправност, така и в проявите на прибързаност и невнимание. Бъдете предпазливи! В същото време, денят е изключително благоприятен за грижи за личното здраве и хигиена. Подходящо е започването на пречистващи практики, възстановяване и рехабилитация. Изключителен ефект ще имат водните процедури, дихателните практики, масажите и лечебното гладуване.