Митничари спряха мебели, тапицирани с цигари

Новините

05-02-2015, 16:29

Снимка:

снимка, агенция Митници

Автор:

БургасУтре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Хванаха шофьор на ТИР с контрабандни цигари

Митничари от граничен пункт "Малко Търново" откриха холни маси, тапицирани с 560 кутии цигари без акцизен бандерол, съобщиха от Агенция Митници.

Контрабандната стока е била превозвана в багажното отделение на туристически автобус с турска регистрация. Автобусът е пътувал с туристи от Турция за Румъния през България.

Според обяснението на шофьора той е получил „цигарените маси" като колетна пратка от Истанбул до Констанца за физическо лице, чието име е било изписано на етикет върху масите. При щателната митническа проверка на автобуса митническите инспектори обаче откриват още 120 кутии /2 400/ къса цигари от същата марка, укрити в хладилника на автобуса. Всички иззети 680 кутии /13 600 къса/ цигари "Ashima" са с надпис „DUTY FREE".

Срещу шофьора на автобуса, турски гражданин с инициали S.A., e съставен акт за нарушение на Закона за митниците.

Други четири опита за контрабанден внос на цигари от Турция в три товарни и един лек автомобил пресякоха митническите служители на митнически пункт "Лесово". Задържани са 13 520 къса цигари без акцизен бандерол. Нарушителите са трима български граждани и един турски гражданин, срещу които са съставени актове по Закона за митниците.

Общо 27 120 къса или 1 356 кутии цигари без акцизен бандерол са задържани на митническите пунктове в Малко Търново и Лесово за последното денонощие.