Жълт код в цялата страна: Зимата се връща в петък

Региони

05-02-2015, 14:57

Снимка:

Velikotarnovoutre.bg

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Дъждът ще преминава в сняг и в комбинация със силния вятър, ще се създадат условия, за виелици, навявания и усложнени пътни обстановки

Жълт код за потенциално опасно време е обявен за всички области в страната за утре, като за Смолян кодът е оранжев. Цветните кодове са обявени заради очаквани силен вятър и валежи от сняг и дъжд. Още тази нощ в Западна България ще започне да превалява, като през деня валежите ще обхванат и централните части от страната, прогнозират от НИМХ-БАН. Ще духа до умерен, в Дунавската равнина до силен източен вятър. Минимални температури, в повечето места, между 1° и 6°, в София около 3°.

Утре ще остане предимно облачно. В Западна България ще има валежи, които след обяд ще обхванат и Централна България, а в Рило-Родопската област ще се усилят. В Северозападна България валежите ще са от сняг. Най-много дъжд се очаква в Родопите - 30-40 л/кв. м. В южните райони температурите остават високи, до 10-12 градуса и ще вали дъжд, който до вечерта и през нощта срещу събота ще достигне и Източна България.

Над Черноморието ще бъде предимно облачно със силен и бурен източен вятър. Валежи ще има чак през нощта срещу събота. Максимални температури 6-8°. Температурата на морската вода е 6-7°. Вълнението на морета сутринта ще бъде около 3 бала, но през деня ще се усилва и вечерта ще е 4-5 бала.

Във вечерните часове на 6-ти, в северните райони дъждът ще преминава в сняг и в комбинация със силния вятър, ще се създадат условия, за виелици, навявания и усложнени пътни обстановки.