5 февруари: Стара песен на нов глас

Хороскоп

04-02-2015, 22:34

Снимка:

© Impact Press Group

Автор:

Елена Пенчева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Пълнолуние в Лъв: Преглед на амбициите

Слънце във Водолей, Луна в Дева. Астрологична картина на деня

След забележителните възможности за демонстрация на умения и постижения и по детски чистия стремеж да получим максимум наслада от живота, днес пристига и сметката. Луната в Дева бързо ще ни върне към реалността и ще ни предизвика да докажем че наистина сме майстори, най-вече чрез натиска на хора и обстоятелства които ще изискват от нас да застанем зад думите си и да ги подкрепим с конкретни действия.

Сдържаност, здрав прагматизъм и съобразяване със формалностите ще изискват от нас събитията през този ден. Меркурий за пореден път получава подкрепа от Сатурн- обмен от който можем да се възползваме от контактите си с по-възрастни, опитни и ерудирани личности. Можете да разчитате на поддръжка и съвет от тях.

Денят ще ни зарадва с идеални предпоставки за изясняване на позициите най-вече в делови аспект. Що се отнася до личния живот обаче сдържаността и неспособността да възприемаме и реагираме адекватно на емоционалните потребности на близките си, могат да генерират проблематични ситуации и реакции на обида или прекалена сантименталност. Дамите ще бъдат особено чувствителни към критиката и проявите на безразличие, които оправдано или не могат да бъдат възприети като жестокост. Изясняването на лични взаимоотношения днес и утре, може да породи задълбочаване на съществуващите конфликти, затова по-добре се концентрирайте върху делови и битови въпроси. Специално внимание обърнете на онези свои знания и умения които по необходимост се налага да си припомните и приложите на практика. Сега те се превръщат в ценен ресурс или изход от сложна ситуация.

Работа и бизнес
Денят е добър за възраждане или продължаване на работата по дейности изискващи усърдна работа, внимание към детайла и педантично следване на модели и инструкции. напредъкът в работата ви може да изисква усвояване на нови знания и навици или преразглеждане на съществуващите методи с цел по-голяма ефективност. Подходящо е също да преразгледате плановете и целите си и да ги нагодите към текущата реалност. Полезни разговори със специалисти и хора от които зависите ще ви ориентират в условията, с които трябва да се съобразите.

Здраве, хранене и красота
Най-важното условие за добра физическа и психическа кондиция днес е спазването на вашите лични ритуали. Не пропускайте нито един етап от тях и избягвайте "бързите процедури"-те ще ви отавят с чувство за неудовлетвореност което с напредването на деня ще се задълбочава и ще стане източник на раздразнение. Настройте се към нуждите на своето тяло. Днес то само ще ви покаже какво е полезно за него и какво -не. Бъдете внимателни към приема на храни и лекарства. Стомахът днес е изключително чувствителен и уязвим. Злоупотребата с алкохол може да има нежелани и крайно неприятни последствия.