Изслушват главния секретар на МВР за операцията в Лясковец

Представители на БСП и ДПС напуснаха заседанието на вътрешна комисия

Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред изслушва при закрити врата длъжностни лица за проведената операция на МВР в град Лясковец, предаде репортер на Bulgariautre.
Представители на БСП лява България и ДПС напуснаха заседанието на комисията, тъй като не са се запознали с документите, свързани с изслушването.
„Всичко това се прави от политически подбуди с цел да бъде уязвен главният секретар Светлозар Лазаров. Това е недопустимо за нас”, заяви пред журналисти Атанас Мерджанов от БСП.
Опозицията нямала време да се запознае с данните, предоставени на 1/3 от депутатите, които са поискали изслушването на главния секретар. „Това е политическа стъкмистика”, коментира Мерджанов и добави, че искането за изслушване на Светлозар Лазаров е абсурдно заради проведените дебати по темата в предишното Народно събрание.
„Тече досъдебно производство. Не виждам какво ще последва от това изслушване – то е нелегитимно”, подчерта депутатът.
Красимир Янков от БСП добави, че не е било прието и да бъдат запознати с материалите, които са предоставени на председателя на комисията.
От БСП уточниха, че само 7 души ще изслушат главния секретар на МВР Светлозар Лазаров. Папката с данни за случая в Лясковец съдържала над 400-500 страници.