Тунджа се прибира в коритото си, нивото на язовир Одринци спада

Общество

04-02-2015, 07:59

Снимка:

Варнаутре/архив

Автор:

bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Днес в 9 пада и бедственото положение във Варненско

До 9 часа днес остава в сила бедственото положение във Величково, Цонево и Дъбравино

Обстановката в страната се нормализира.

Елхово най-много пострада от високите води. Нивото на река Тунджа край Елхово достигна 414 см - 24 см над критичното, но тази сутрин спря да се покачва. От вчера е разпоредено денонощно отводняване на жилищни блокове, чиито електрически табла се намират в мазетата, за да не се допусне спиране на тока. Вчера беше затворен и пътят към Трънково заради разлив.

Нивото на язовир Одринци в Добричко спадна с 4 сантиметра, съобщи БНТ. Евакуацията в района до момента се отменя. Днес самолет ще облети района, за да огледа щетите, които нанесе водната стихия.
В Смолянско положението също се нормализира, въпреки че в момента вали дъжд. Има проблем само със свлачищата, които тръгнаха след пороите.

Още снощи беше отменена евакуацията в четирите варненски села по поречието на река Голяма Камчия. 285 жители на селата Величково, Цонево, Дъбравино и Гроздьово, които прекараха нощта в местните училища и детски градини, се прибраха по домовете си.
До 9 часа днес остава в сила бедственото положение във Величково, Цонево и Дъбравино. То е валидно и за община Дългопол.

Постепенно се нормализира и обстановката в областите Смолян и Кърджали по поречието на река Арда. Спешен ремонт почва на пътя за Девин, след като там бедственото положение беше отменено.