4 февруари: Специално за себе си

Хороскоп

03-02-2015, 20:30

Снимка:

© Pixabay

Автор:

Елена Пенчева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Пълнолуние в Лъв: Преглед на амбициите

Астрологична картина за деня

Луната в Лъв и днес ще ни подтиква да бъдем обаятелни и щедри, въпреки че празният ѝ ход едва ли ще произвежда конкретни резултати от съзнателните ни усилия. Спокойно и без угризения можем да се посветим на онова, което наистина ни носи удоволствие и произвежда радост в живота ни - светски и културни събития, хоби, лични интереси, децата и игрите, които ни напомнят, че вътре в нас продължава да живее едно жизнерадостно и слънчево дете.

И днес ще преобладава подчертано празнично настроение, но въпреки прекрасните предпоставки за светски събития, културни мероприятия и тържества, няма да сгрешите, ако посветите и малко време лично на себе си. Процесите, свързани с настоящото пълнолуние, носят важни послания от лично естество за всеки, а и немалко поводи да ревизираме и преосмислим представите си за обкръжението и позицията ни в него, текущите си перспективи, реалистичната самооценка и дори някои блестящи хрумвания и решения появили се като "по поръчка, точно навреме". По отношение на последните ще се наложи обаче да бъдем максимално предпазливи. Идеите могат да са гениални, но реализацията им неосъществима, поне засега. Запишете ги, проучете ги в детайли и едва, когато имате ясен план и категорично потвърждение за това, че той разполага с всички условия да бъде реално осъществен, преминете към решителни действия. Проучването и подготовката вероятно ще ви отнемат поне две седмици, но и търпението ще бъде възнаградено.

Настроението през целия ден ще бъде приповдигнато, но и ще станем по-чувствителни - както към комплименти и знаци на внимание, така и към обиди и невнимание, възприемани като пренебрежително отношение. Бъдете внимателни обаче към онези, които настойчиво се опитват да ви очароват - можете да попаднете под влиянието на чаровен, но безпринципен човек.

Работа и бизнес

Денят като цяло ще бъде непродуктивен по отношение на ефективни действия, от които очакваме резултат, но затова пък е изключително подходящ за анализ на постигнатото, най-вече в колективни дейности и проекти и личния ни принос в тях. Отделете достатъчно време за анализ и преценка по отношение на това как позиционирате себе си в колективния организъм и доколко позициите, които заемате, отговарят на вашите нужди и потребности в кариерата и бизнеса.

Здраве, хранене и красота

Както винаги по време на пълнолуние ще наблюдаваме повишена възбудимост и смущения в съня. Продължителни разходки сред природата, особено около естествени водоизточници, ще балансират психиката ви. Ако пък почувствате внезапен и неудържим прилив на сили, задължително си намерете достойно занимание, изискващо активно физическо натоварване за да се предпазите от далеч не толкова здравословните постъпки, с които обичайно се освобождава излишната енергия. Менюто, разбира се, трябва да е разнообразно и най-вече празнично. Спомнете си кое е било любимото ви ястие като дете, сгответе го с любов и го споделете щедро с приятели и близки.