Ева Паунова проведе първия онлайн #еврочат с граждани

Гражданите питаха да електронното предприемачество и образование

Евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Ева Паунова проведе първия онлайн #еврочат в социалните мрежи, организиран от Информационното бюро на Европейския парламент за България. Тема на дискусията бе „Визия за Дигитална България в Дигитална Европа“, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

По време на онлайн дискусията във Фейсбук и Туитър Ева Паунова отговори лично на въпроси на граждани, свързани с електронно правителство, електронно предприемачество, електронно участие и електронно образование. Тя изрази готовността си да продължи разговора по темата в социалните медии и в общественото пространство.

„Темата за електронното управление е изключително важна и се радвам, че предизвиква такъв интерес у българските граждани. Изграждането на електронно управление за мен е основен приоритет, защото то качествено ще промени страната и администрацията ни.

Доказано е, че то допринася и за намаляването на корупцията“, коментира евродепутатът. „Основният проблем е, че трябва доста единен подход, за да имаме качествени резултати. Вярвам, че рамките на този мандат ще имаме реални резултати – електронното управление е един от приоритетите на правителството и на вицепремиера Румяна Бъчварова“, добави тя.