85 % от инвестициите идват от страни, в които имаме търговско представителство

България разполага с 61 търговски представители

85 % от инвестициите и 94 % от туристите у нас идват от дестинации, в които България има търговски представители. Това каза на пресконференция заместник-министърът на икономиката Любен Петров, предаде репортер на Bulgariautre.

До миналата година страната ни е имала 63 търговски представители, но двама са отишли към Министерство на туризма и работят в Москва и Франкфурт.
В момента България има 61 търговски представители.

„Тяхната работа трябва да се оптимизира и се надяваме да работим така, че следващата година да можем да си позволим разкриването на нови дестинации. Убедени сме, че това е добре за български бизнес”, заяви Петров.

Даниела Везиева, заместник-министър по насърчаване на инвестиции, обясни, че предстоят законодателни промени, с които да се насърчават инвестиции, където производствените услуги носят висока добавена стойност. „Ще предложим средствата да бъдат разпределени по икономически сектори”, добави Везиева.
Министър Божидар Лукарски добави, че има идея да се осигури бизнес форум, на който да има бизнес делегати от Русия, които да бъдат посрещнати тук от български фирми. Той изрази надежда, че тази година ще бъде силна за посещенията на руски туристи у нас.