Работим за подобряване на бизнес средата и намаляване на административната тежест

Политика

02-02-2015, 12:03

Снимка:

dsb.bg

Автор:

Яница Танева

Всичко от Автора

Министерство на икономиката с 5 основни приоритета за година и половина

Министърът на икономиката Божидар Лукарски представи на пресконференция в министерството основни пет приоритета на правителството в областта на икономиката, предаде репортер на Bulgariautre. Приоритетите са разписани в календарен мащаб година – година и половина. „Основният ни приоритет е подобряване на бизнес средата и намаляване на административната тежест”, посочи министър Лукарски. Усилията на министерството ще са насочени и към електронно провеждане на процедурите по обществени поръчки за осигуряване на повече прозрачност. „Нашата амбиция е краят на 2015 г. като оптимален вариант да реализираме мерките по въвеждане на електрони услуги”, допълни той.

Други приоритетни цели са облекчаване на процедурите по регистриране на бизнес, осигуряване на втори шанс за предприемачи, които са фалирали.

Основен приоритет в икономическата програма на кабинета е насърчаване на малките и средните предприятия. „Предвиждаме насърчаване на експорта, оптимизиране на работата на нашите търговски представителства предимно в Азия и Северна Америка”, заяви министърът и обясни, че Канада и Мексико са големи пазари, в които нямаме търговско представителство.
Третият основен приоритет е максимално и прозрачно усвояване на европейските средства. Друг приоритет на Министерство на икономиката е подобряване на връзката между образование и бизнес.