Продължава отклоняването на водите, залели западната част на Казанлък

Мисия

02-02-2015, 09:11

Снимка:

Община Казанлък

Автор:

Starazagorautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Подпочвени води заляха покрайнини на Казанлък

Това съобщи кметът Галина Стоянова

Продължават дейностите по отклоняване на водите от вадите, които прихващат подпочвените води на Шейново, Хаджидимитрово и Крън, каза кметът на Община Казанлък Галина Стоянова, цитирана от агенция „Фокус”.

Отклонена е водата на една от тези вади, чийто водосбор в резултат на падналите валежи и високото ниво на подпочвените води на 1 февруари доведе до натрупване на голямо количество вода в района на танковия път на казармата в Казанлък.

Голямо количество вода е избило близо до един от магазините на голяма търговска верига, разположен в западния край на Казанлък. Водата е излязла на пътя и е навлязла в две предприятия в южна посока.

„Ситуацията бе овладяна още вчерашния ден, когато екипи на Община Казанлък, военните и кооперацията в Хаджидимитрово започнаха дейности по отклоняване на водите от трите вади, за да не се получава този водосбор“, посочи кметът. Тя съобщи, че под непрекъснато наблюдение са язовир „Копринка” и микроязовирите в община Казанлък. „Предприети са необходимите мерки предвид прогнозите за валежи във вторник“, съобщава кметът Галина Стоянова.