Психичноболен се барикадира в София, има пострадал полицай

Крими

01-02-2015, 10:09

Снимка:

Facebook

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Мъжът изхвърля покъщина през прозореца, съседите са предупредени да не излизат от домовете си

Почти половин денонощие психично болен мъж на средна възраст се е барикадирал в дома си в столицата, съобщи Нова телевизия.

По непотвърдена информация мъжът е син на бивш депутат от СДС - Панайот Ляков, който тази нощ  се е барикадирал в дома си в центъра на София.

Районът, в който живее Константин Ляков, е отцепен и достъп до жилищната кооперация няма. Мъжът не е въоръжен.

Съседи на мъжа разказват, че от години ги тормози и вдига скандали. Хората са предупредени да не излизат от домовете си.

Малко след 19 часа вчера, Константин разхождал кучето си и изведнъж започнал да чупи витрини и коли в близост до сградата, в която живее. Екип на полицията е пристигнал, но не е задържал нарушителя.

Час по-късно мъжът започнал да изхвърля покъщнина през прозореца си и да замеря както минувачите, така и свои съседи.

Отново е дошла полиция и един от тях е бил уцелен от барикадиралия се Константин. Полицейският служител е леко пострадал.

Съседите разказват, че домоуправителят е звъннал на бащата на буйстващия, който пък казал, че синът му не си пие редовно хапчетата. И към момента мъжът е в апартамента си.

 

Ето какво разказват за инцидента във Фейсбук ужасени съседи и очевидци:

"Още не е задържан. Барикадира се. Доведоха негова роднина, жена. Вика го един час под дъжда: "Коце, излез, дошла съм да ти помогна!" Той спря да мята буркани по полицаите и се барикадира, не излезе и не отговори. Сега се чува тътен от апартамента му, не знаем какво става. Съседите, които гледат срещу прозореца му в задния двор казаха, че е изправил нещо като подматрачна рамка, подпрял я на прозореца, да не могат да влязат. Не знам вече колко часа продължава тая героична полицейска акция по обезвреждането на невъоръжен психично болен. Цялата улица е в стъкла и строшени неща. Полицаите залягаха зад дърветата, когато ги целеше с фритюрници, столове, даже с откъртена дограма, с квото хване. Повтарям - невъоръжен човек, луд, държи една улица в центъра на София блокирана! Откъм булеварда е блокирана с пожарна, която не можа да влезе заради паркираните коли. На отсрещния тротоар още седят полицаи с каски, които онзи обстрелва часове наред. Не, това е филм!"

"Ма ти не знаеш за кое мятане от балкон става въпрос. Всичко беше разкеркенечено и намятано по който мине. Полицаите залягаха. Им ги псуваше на майка, като родопска мечка реве. Гол до кръста е през цялото време, как не хвана пневмония в тоя студ, нямам обяснение."

"Щото никой не му обръща внимание, той отдавна мята и крещи, ама днес избуши тотално. Баща му не ще да се занимава, не знам."

"Всичко е поломено, една зелена шкода е помляна, полицаите се крият от дъжда отсреща."

"Еми, така е, след като семейството му не го лекува. А не е някой, хванат от гората, има си роднини. Апартамент в центъра..."

"Дежурният в Пето районно ми крещя: "Какво искате, госпожо, с магическа пръчка ли да стават нещата?" Питам го, след като всичките му полицаи са тук, няма ли да арестуват лудия, шест часа вилнее, всичко изпотроши. Две коли са на кайма, за прозорците на хората, да не говорим. Ами, ако взриви нещо? Или ни запали? Ние сме заложници, бе, ало, какво ми крещиш? На какво прилича това?"

"Улица Алеко Константинов 32, още не са го арестували, барикадира се. Пожарната не може да влезе в улицата. Ад! От кръстовището на театър София втората пряка в дясно по посока Черковна. Пряка е на бул. Мадрид."

"Пълно е с полиция, идиотът тормози хората от шест часа и не могат да го арестуват. Хора, това е много сериозно, докато пиша, онзи продължава да разбива прозорците на отсрещната кооперация и колите. Всичко е в стъкла, даже килимът си е хвърлил."

"Положението стана нетърпимо, лудият си изхвърля цялата покъщнина, полицаите не могат да влязат в кооперацията и да го арестуват, защото ги замеря, рани един. Блокираха улицата, обаче не щурмуват и тва е. Ънбеливабъл! Това е от 7 часа, улицата, колите и отсрещните прозорци са на кайма. Това в коя държава е, бе?"
 
"Лудият е син на бившия депутат от СДС Панайот Ляков. Когато са му звъннали тази вечер от пето районно да кажат, че синът му руши и е в жестока криза, той казал да си го прибират и да не го занимават. Уникууууум!!!"

"Оня съсед, дето ви разправях, че мята разни неща от балкона и псува като предрусал, тази вечер потроши цялата улица - плод и зеленчука, един магазин, нашият вход и паркираните коли. За София става въпрос, центъра. Дойде полиция, видя. Айде да видим сега."