Сотир Цацаров: Сертов не заслужаваше такава истерия

Сертов не е жертва на престъпление и не е извършил престъпление

"Аз не познавам Сертов. Не го оправдам, но си питам - не изпада ли човек в състояние, в което един ден да поиска да се качи на колата и да изчезне". Това каза в интервю за Нова телевизия главният прокурор Сотир Цацаров по повод изчезването и последвалото завръщане на първия шеф на ДАНС Петко Сертов.

"Сертов не е жертва на престъпление и не е извършил престъпление. Не трябва да се укорява МВР за това, че е издирвало Сертов. Около него се вдигна голяма истерия, той не заслужаваше такава истерия", посочи Цацаров и призова водещата Диана Найденова да не рови какво е в душата на хората.

До момента няма висш политик или министър в затвора, защото не е залагана мрежа за „голяма риба”. Сега обаче има поискани имунитети, започнахме да плетем мрежата и се надявам това да се промени.

„Не мислете, че не ми е ясно какво мислят хората, и че българите няма да ни търпят още дълго време”, подчерта Цацаров и изказа надежда да има резултати от работата на прокуратурата до края на годината.

„Не съм се възторгнал или възвисил от факта, че съм главен прокурор, ценностите на живота не са в този кабинет. Ако някой реши, че е велик, той приключва”, категоричен бе Цацаров. Той се определи като човек от Източна Румелия и пловдивчанин, а не столичанин.