Румъния без звезди срещу България

Спорт

01-02-2015, 09:27

Автор:

sportonline.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Националите ще играят с Румъния

Играчи от само четири отбора в състава на северните ни съседи

Румъния ще играе срещу България с футболисти от четири клуба, които са на подготовка в Анталия. Контролата е на 7 февруари в турския курорт и ще бъде дебют за новия селекционер на нашите Ивайло Петев. Той обаче е повикал играчи и от отбори, които по това време не са там. За разлика от него, колегата му Ангел Йорданеску залага само на кадри от Стяуа, Астра, Университатя (Крайова) и Динамо (Букурещ), защото тези четири тима „зимуват“ в Анталия. Съседите са организирали повече проверки от България и ще излязат още срещу грузинския клуб Сиони на 10 февруари и срещу Молдова на 14-и.
Трите контроли ще бъдат излъчвани онлайн по румънски канал.
Съперникът на нашите ще бъде без много от звездите си като Влад Кирикеш (Тотнъм). Ще липсва и Козмин Моци, докато в българския състав трябва да се появят четирима негови съотборници на Моци от Лудогорец – Йордан Минев, Георги Терзиев, Светослав Дяков и Михаил Александров. Те ще пътуват до Анталия от лагера си в Испания.
Контролата с Румъния е последен тест за България преди европейската квалификация срещу Италия в София на 28 март. Само три дни по-късно „скуадрата“ ще играе приятелски мач срещу Англия в Торино. Двата отбора бяха в една група на световното в Бразилия и не се класираха за втората фаза, а сблъсъкът помежду им завърши 2:1 за „адзурите“.

 

Източник: sportonline.bg