Рапид спря серията на ЦСКА, "армейците" с два червени картона

Австрийците спечелиха с 2:1 в равностоен мач, Милисавлевич бележи за "червените"

Рапид Виена сложи край на победната серия на ЦСКА в контролите в Турция, като спечели проверката с 2:1. Попаденията за австрийците отбелязаха Алер и Щаркъл, а за "червените" се разписа Милисавлевич .

 

В първите 3-4 минути ЦСКА наложи здрава преса и австрийците буквално не можеха да минат центъра. След това обаче те постепенно изравниха играта, а след това откриха и резултата. Това се случи в 8-ата минута след грешка в защитата на "армейците". В ситуацията двама офанзивни футболисти на австрийците се озоваха срещу Дивиш и Алер прати топката в мрежата.

 

В 13-ата минута Маркиньос изстреля снаряд от пряк свободен удар отдалеч, но топката се отби от горната греда и излезе в аут. В 30-ата минута грешка на футболист от Рапид позволи на Маркиньос да му отнеме топката, но бразилецът сбърка с паса към Галчев, който можеше да излезе сам срещу вратаря.

 

В 36-ата минута ЦСКА изравни след гол на Милисавлевич с глава. Попадението дойде след центриране на Тони Силва. Само 2 минути по-късно Рапид можеше отново да поведе, но на два пъти футболисти на австрийския тим пропуснаха от чисти позиции.

 

В 40-ата Милисавлевич  направи страхотен пробив отляво и намери Силва, който с глава насочи топката във вратата, но в последния момент бранител я изчисти почти от голлинията.

 

В 65-ата минута Марин Оршулич получи втори жълт и респективно червен картон, но на негово място влезе Пламен Крачунов.

 

Три минути след тази ситуация добър самостоятелен пробив на Венци Василев завърши с негов опасен шут, който профуча покрай горния десен ъгъл на австрийската врата. В ответната атака Рапид също опита шут отдалеч, но Господинов демонстрира добър рефлекс и изби в корнер.

 

В 77-ата минута и Стефан Николич бе изгонен за грубиянски фаул срещу Щарк. Вместо него в игра влезе Петър Витанов.

 

В 85-ата минута обаче шут на Щаркел от 19 метра по земя попадна в мрежата на Господинов, с което Рапид взе и крайната победа с 2:1.