31 януари - 1 февруари: Между спомена, копнежа и реалността

Хороскоп

30-01-2015, 18:03

Снимка:

AdMe.ru

Автор:

Елена Пенчева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Седмицата: Напред, през миналото

Слънце във Водолей, Луна в Рак. Астрологична картина на деня

През почивните дни вниманието ни ще се пренасочи към семейството, интимния кръг, дома и личните фундаментални източници на емоционален и битов комфорт. Настроението ще бъде далеч по спокойно и меко, с изключение на случаите, в които хора или обстоятелства изискват отлив на внимание от дълбоко личните дела и проблеми. В една или в друга степен всички ще бъдем болезнено чувствителни към нахлуване в личното ни пространство, а реакциите биха могли да варират от остро раздразнение до неконтрулируем изблик на гняв.

Интензивните процеси на ревизия и реорганизация в представите и чувствата протичащи през предходните дни вероятно са предизвикали хаос в мислите или разочарования от емоционалните привързаности у мнозина. Натрупания опит макар и суров като всеки сблъсък с реалността ще има оздравителен ефект върху очакванията и надеждите ни по отношение на плановете касаещи обкръжението ни. Преоценката на ценностите и промяната в представите вероятно ще породи съществени изменения в обичайното обкръжение, но пък сега далеч по адекватно и реалистично можем да определим на кого можем да се доверим и с кого трябва да бъдем внимателни. За да интегрираме указанията на съдбата обаче ще се нуждаем от спокойствие и комфортна емоционална среда, каквато настоящия уикенд има всички потенциали да ни осигури. Онези, които има върху какво да размишляват вероятно ще оценят по достойнство тази възможност.

В добре позната и комфортна среда обаче събота ще ни предложи възможност да дадем почивка на психиката си и да се потопим по фините светове на емоциите и възприятията. Природата, музиката изкуството и най-вече споделената близост с хора, към които чувстваме емоционална привързаност ще бъдат истински източник на удоволствие. Копнежът към хармония и романтика, както и пробудените психични способности за интуитивно разбиране на чувствата и нуждите на околните, сега могат да бъдат успешно използвани за укрепване и възстановяване на хармонията в интимните и семейните взаимоотношения. Венера и Нептун създават атмосфера на приказна романтика и всеотдайна съпричастност, благодарение на които ще ни бъде далеч по-лесно от предходните дни да намерим подходящата форма и удобния момент, за да проведем доверителни разговори и изгладим недоразуменията в тях. Постарайте се да разберете какво вълнува и тревожи близките ви, какви са техните желания, нужди, надежди и опасения и не пестете усилия, за да им засвидетелствате обичта и подкрепата си.

И докато в събота ще бъдем по-склонни да се потопим в приказния сват на романтиката и фантазиите, неделя ще ни изненада с неясен, но натрапчив импулс към промяна и освобождаване от онова, което нарушава комфорта ни. За да си спестите по-драматичните му прояви, е добре да си намерите смислено занимание, като например почистването на дома и изхвърлянето на ненужните вещи от него. Не забравяйте чекмеджетата на бюрото и кутията, в която съхранявате писма, бележки и фактури. Ретроградният Меркурий може да възнагради прегледа им с неочакавни попадения. Марс пък ще ни помага да се справим с лекота  с дейности, които обичайно отлагаме, раздразнени от тяхната монотонност и рутина.

Здраве хранене и красота
В организма протичат интензивни процеси на пречистване и подмладяване, които последователите на различни духовни практики обичайно подпомагат чрез гладуване или консумация на сурови плодове, зеленчуци, ядки и зърна. Ако можете да спазите такъв хранителен режим, доброто здраве, самочувствие и свежестта са ви гарантирани. Все пак най-важното е да се вслушвате в нуждите на организма си - ако чувствате, че не ви достигат сили за активни действия, то по-добре яжте високо калорична храна. Ако пък усещате в себе си тежест и известна тъга , то тогава погладувайте за кратко, пийте повече течности и консумирайте повече пресни плодове и цитруси.
Водните процедури ще имат благоприятно въздействие не само върху външния вид и самочувствието ви, но и върху физическото и психическото ви здраве. Периодът също е подходящ за козметични процедури с по-интензивно въздействие.