Левски обяви дълговете

Клубът търси солидна сума, за да спаси лиценза

Левски спешно трябва да си осигури 1,7 милиона лева. Това призна председателят на Управителния съвет на клуба Иво Тонев, а сумата е за изплащането на дългове, които ще позволят на клуба да вземе лиценз за евротурнирите. Тя трябва да бъде покрита до 20 февруари или в противен случай „сините” няма да могат да играят в Европа, дори и да успеят да се класират.

 

„Видяхме коментари, че сме заседавали два дни. Общо заседавахме 12 часа и поради тази причина се наложи да продължим втори ден – вчера. Имаше въпроси, които трябваше да зададем на г-н Тодор Батков. Вчера вечерта приключихме заседанието на Управителния съвет. Беше дълго, с дълъг дневен ред. Обсъждахме, взехме съответни решения.

 

Да ви кажа за лиценза – на първо място за евротунирите Левски има задължения от 1,7 милиона лева, които са били дължими към 31 декември. Това е първата задача, с която трябва да се справим до 20 февруари. Трябва да съумеем да погасим дълговете и да се надяваме, че ще получим лиценз за евротурнирите.

 

Второто нещо, обсъждано доста дълго, беше план – проекто-бюджет до края на сезона. Той е изготвен от г-н Баждеков, изключително детайлен. Приехме при разходи, сведени до минимум, сумата, която е необходима да функционира Левски нормално до края на юни, е 4,4 милион лева.
Набелязахме стъпки по осигуряванрето на средствата за погасяването на натрупаните дългове от 1,7 милиона лева. В момента водим преговори с 3-4 потенциални нови спонсора за Левски. Разговорите не са никак лесни, водят се г-н Батков, г-н Герджиков, Баждеков и от мен“, коментира Тонев на брифинга.

 

Източник: sportonline.bg