Деветима министри ще се отчитат пред депутатите в парламентарния контрол

Политика

30-01-2015, 06:30

Снимка:

bg.wikipedia.org, MrPanyGoff

Автор:

Яница Танева

Всичко от Автора

Депутати питат министъра на отбраната за участие на български офицери-травестити от НАТО във форум във Вашингтон

Деветима министри ще се отчитат пред депутатите в рамките на днешния парламентарен контрол.

Вицепремиерът по демографската и социалната политика и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин ще отговори на два въпроса, единият от които за възможността на осигурените лица да прехвърлят вноските си за втора пенсия от универсален пенсионен фонд в Държавното обществено осигуряване, а другият - относно насърчаване на активния живот на възрастните хора.

Министърът на отбраната Николай Ненчев ще отговори на 16 въпроса, зададени от народни представители. Един от тях е по-любопитен и е свързан с евентуално участие на български офицери-травестити от НАТО във форум във Вашингтон.

В контрола ще се включат още министърът на туризма Николина Ангелкова, министърът на образованието и науката  Тодор Танев, здравният министър Петър Москов, транспортният министър Ивайло Московски, министърът на околната среда и водите Ивелина Василева, министърът на земеделието и храните Десислава Танева, както и министърът на регионалното развитие иблагоустройството Лиляна Павлова.

Преди това програмата на парламента предвижда гласуване на промени в Закона за авторското право и сродните му права и приемане на Законопроект за предучилищното и училищното образование.