Председателят на КФН не видя причини за оставката му

Според Стоян Мавродиев комисията работи перфектно

Няма мотивите, които да отговарят на фактите и реалността, следователно единственият коментар е, че няма как да приема нито един от тези мотиви. Така председателят на Комисията за финансов надзор Стоян Мавродиев коментира пред журналисти настояването за оставката му от Реформаторския блок, предаде репортер на Bulgariautre.

„Моето мнение е категорично противоположно. КФН работи перфектно. Свършили сме си работата пунктуално перфектно по всеки един от секторите, които надзираваме. Не сме допуснали кризи в нито един от ресорите, които наблюдаваме”, посочи Мавродиев.

По неговите думи няма причини за оставка, защото тя се подава при несвършена работа. Шефът на КФН каза още, че при добре свършена работа трябва да има форма на политическа подкрепа за работа на добре работещите институции. „В противен случай ние не търсим работата на институциите дали е добра, а други неща, които трябва да обяснят написалите декларацията”, подчерта Стоян Мавродиев и добави, че няма да навлиза в политически дебати с Радан Кънев и неговите колеги. „Мога да отговарям за нашата работа, но не и да влизам в политически дебати”, обясни той.