Облачно, но сравнително топло

Региони

29-01-2015, 06:00

Снимка:

pixabay.com

Автор:

Юлия Георгиева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Искате ли закуска в облаците? (снимки)

Зашеметяващ влак до облаците (снимки)

Валежите навсякъде ще спрат

Днес ще преобладава облачно време. Все още на отделни места в Източна България ще има слаби превалявания от дъжд, а в Лудогорието от сняг, но до сутринта валежите навсякъде ще спрат.

Минималните температури ще са между минус 4 и 1°. Днес облачността ще е променлива, в планините и високите полета намаляваща и до предимно слънчево. Ще духа слаб южен вятър. В следобедните часове облачността отново ще се увеличава, а на места в югоизточните райони ще завали дъжд. Максимални температури - между 5 и 10°, според прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология към Българската академия на науките.

Атмосферното налягане ще е по-ниско от средното за месеца и ще продължи да се понижава.

В планините, облачността ще е променлива намаляваща до слънчево. Ще духа умерен югозападен вятър. Температурата на височина 1200 м ще е около 2°, на 2000 м около минус 3°.

По Черноморието ще е предимно облачно, след обяд по Южното Черноморие с валежи от дъжд. Ще духа слаб до умерен югоизточен вятър. Максимални температури между 6°-9°. Температура на морската вода 6-7°. Вълнение на морето 1-2 бала.