Братовчедът на боксьора Петър Лесов се застрелял със законен пистолет

Крими

28-01-2015, 19:00

Снимка:

24chasa.bg

Автор:

PlovdivUtre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Труп на мъж е намерен в офис в Пловдив

Появи се версия, че самоубиецът е имал дългове и къщата му била обявена за продан от ЧСИ

Братовчедът на олимпийския шампион по бокс Петър Лесов - Иван Лесов, който днес беше открит мъртъв в пловдивски офис на ул. "Сливница", се е застрелял със законно притежаван пистолет, научи "24 часа". От полицията са категорични, че сам е посегнал на живота си. Вратата е била заключена отвътре.

"Разследването е в начална фаза. Не мога да кажа дали е вярно, или не, че самоубиецът е имал финансови проблеми". Така шефът на областната дирекция на МВР Пламен Узунов коментира появилите се информации в медиите, че 50-годишният Иван Лесов е бил затънал в дългове и съдия-изпълнител е описал къщата му в кв. "Секирово" в Раковски за 90 000 лева.

Образувано е досъдебно производство за склоняване към самоубийство, както се прави рутинно при подобни инциденти.

Според версията на Блиц самоубиецът имат къща в кв. Секирово в Раковски, която била описана и обявена за продан от частен съдебен изпълнител. Иван се е развел миналата година. Въпреки, че имал собствен строителен бизнес в Молдова, той е бил висш служител и в пловдивска фирма. Наскоро се е прибрал от чужбина. След развода си обаче имал финансови проблеми и много задлъжнял. Започва проверка какви точно пари е имал да дава Иван и на кого, твърди Блиц, позовавайки се на анонимни източници.