Министърът на спорта Красен Кралев изрази подкрепата си за обновяване на спортните обекти в Ямбол

С кмета на града обсъдиха и проекта за изграждане на нова спортна зала

Състоянието на спортно-техническата база в община Ямбол бе основната тема на днешната работна среща между спортния министър Красен Кралев и кмета на Ямбол Георги Славов, съобщиха от Министерството на младежта и спорта.

Обсъден бе въпросът за необходимостта от подмяна на лекоатлетическата настилка на Градския стадион.

Министър Кралев се запозна и с идейния проект за изграждане на нова спортна зала в града, която да отговаря на всички съвременни изисквания, както и за реконструкция на съществуващата зала „Диана”. По време на срещата министърът на младежта и спорта имаше възможност да се запознае и с постиженията на ямболските спортисти и лично поздрави танцовата двойка Лора Денкова и Николай Колев, които са 6-ти в света в категорията младежи – латино-американски танци.

По-късно вечерта министър Красен Кралев ще бъде гост на официалната церемония по връчване на Годишните награди на деца таланти на Фондация „Енчо Керязов”, организирана с подкрепата на община Ямбол. Спортният министър ще връчи наградата на победителя в категория спорт. Церемонията започва в 18.30 часа в спортна зала „Диана”.