Облачно ще бъде през целия ден

В планините са възможни снеговалежи

Днес ще бъде облачно и на много места ще превалява: в Горнотракийската низина и Черноморието – дъжд, в планините и повечето райони на Западна и Северна България – сняг. Вятърът ще се ориентира от север-северозапад, ще е слаб, в източните райони – до умерен. Минималните температури ще са от минус 2° до 3°. Валежите в повечето места ще спрат, най-късно в източните райони. Облачността ще се задържи значителна с временни разкъсвания над Югозападна България. Максималните температури ще са предимно от 1° до 6°, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология към Българската академия на науките.

Атмосферното налягане няма да се променя съществено и ще е по-ниско от средното за месеца.

В планините ще е облачно, по билата – мъгливо. До обяд на места ще превалява сняг, след пладне ще е почти без валежи. Вятърът ще е до умерен от север, по високите части от запад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 2°, на 2000 метра около минус 6°.

Над Черноморието ще е облачно и ще превалява дъжд. Ще духа до умерен северозападен вятър. Дневните температури няма да се променят съществено и ще са около 3-4°. Температурата на морската вода е около 6°. Вълнението на морето ще е около 3 бала.