Пет причини да имате деца

Общество

27-01-2015, 21:38

Снимка:

pixabay.com

Автор:

Яница Танева

Всичко от Автора

Да създаде семейство е едно от най-хубавите неща, които могат да се случат на човек

Да създаде семейство и да има деца е едно от най-хубавите неща, които могат да се случат на човек. Те естествено носят със себе си не само хубави моменти, но и огромна отговорност, която понякога плаши, предаде Нова телевизия, цитирайки в. „Гардиън” и Vesti.bg. Много хора се чудят дали изобщо да създадат наследници и мисълта понякога ги ужасява. Ако обмисляте да имате деца, но не намирате смелост, този списък може да ви помогне.

1. Нов социален живот

По времето, когато започвате да се замисляте за бъдещо родителство, което е в повечето случаи около 30 години, вие вече сте се уморили от повечето ви приятели. Много от тях познавате още от училище или от университета и отдавна са ви писнали. Когато имате деца, можете да срещнете нови приятели, когато ги водите на детска градина или в градинката край блока ви. Постепенно ще можете да се отървете от досадните и стари приятели, тъй като те ще ви намират за скучни, понеже ще говорите за проблеми като трудното намиране на място в детска градина.

2. Нещо, за което да говорите с партньора си

Както с приятелите, така и с партньора. Онези първи няколко години, в които се кикотехте в леглото и от време на време правехте секс там, губят своята привлекателност. Задълбочените разговори за смисъла на живота или някое произведение на изкуството вече са изключителна рядкост. Започвате да осъзнавате, че сте станали средностатистическа скучна двойка. Да имате деца означава, че можете да се заемете с истинския смисъл на живота – да сменяте мръсни пелени.

3. Смехът

Много е изговорено за това, че децата ви дават някого, когото да обичате, както и чувството, че имате цел. Това, което много рядко се споменава, е че децата са забавни. Безброй са моментите, когато наследникът ви ще ви разсмее до сълзи със своята детска сериозност, например. Само попитайте някой ваш приятел родител и той ще ви разкаже доста случки, в които детето му го е накарало да се смее сякаш самият той е малко дете.

4. Спираш да мислиш дали да не се хвърлиш под някой автобус

Преди да имате деца е много вероятно да преживеете няколко философски кризи за живота, смъртта и безсмислието. Дали всичко си струва? „Има само един наистина сериозен философски въпрос и това е самоубийството”, казва Албер Камю. Когато имаш деца, осъзнаваш, че има и много други въпроси: например, дали плюшените играчки имат душа, има ли феи и т.н. Подобни въпроси ще превземат такава част от времето и вниманието ви, че няма да има кога отново да помислите за собственото си унищожение.

5. Красотата

Децата не само са забавни, те са красиви. Дори и грозните са намирани за красиви от родителите им. Ако само се обградите с визуално приятни същества, това всеки ден ще ви носи естетическа наслада.

Ето защо действайте, имайте деца. Не може да се каже, че никога няма да съжалявате, но това е невероятен опит и изключително преживяване. Ако решите, че искате да сте смел и авантюристичен, не е нужно да го доказвате, спускайки се с кану по Ориноко. Надупчете презервативите и сложете в стаята за гости тапети на мечета, еднорози или други приказни герои.