Само за ден съставиха 70 акта на таксиметрови шофьори

Извънредната инспекция е разпоредена от транспортния министър Ивайло Московски

70 акта при проверени над 400 таксиметрови автомобили в страната за един ден. Това е равносметката на инспекторите на ИА „Автомобилна администрация".

Извънредната инспекция е разпоредена от министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски.

По време на проверките служителите на агенцията са установили технически неизправности при някои от таксиметрови автомобили, за което са съставени актове. За част от инспектираните таксита е констатирано, че не са преминали периодичен преглед за техническа изправност.

Голяма част от нарушенията, за които са издадени актове, са свързани с липса на удостоверение за водач на лек таксиметров автомобил и разрешително от съответната община за изпълняване на таксиметрова дейност на нейна територия.

Други нарушения са - непопълнени пътни листа за деня, липсващи контролни талони и удостоверения за психологическа годност.

Подобни масирани проверки ще бъдат организирани периодично за всички видове автомобилни превози на пътници и товари, посочват от "Автомобилна администрация". Основната цел на тези мерки е подобряването на безопасността, сигурността и качеството на транспортните услуги.