Галя Георгиева: ГЕРБ е партията, която изпълнява предизборните си обещания

Доказателство за това е стартът на Националната програма за саниране, категоричен е народният представител

ГЕРБ е партията, която изпълнява предизборните си обещания. Доказателство за това е старът на “Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради“. Това каза народният представител Галя Георгиева пред жители на Своге, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

„За първи път в 25-годишната ни история, това е единственият случай, в който държавата отпуска средства за рехабилитиране на българските домове”, подчерта тя.

„Със средствата, заделени по програмата, ще се укрепят редица стари панелни блокове, като това неминуемо ще удължен техният жизнен цикъл“, добави Галя Георгиева. Народният представител от София област посочи, че програмата предвижда пълна изолация на сградата, както че и държавата финансира на 100% санирането.

“Новото при тази програма е, че собствениците на жилища няма да плащат нищо. Две трети от сумата е от ЕС а една трета от държавния бюджет“, уточни Георгиева. Според нея основната работа по проекта ще бъде конструктивно укрепване и ремонт на сградата, ако се налага, както и топлоизолация на външните стени, покрива, терасите, смяна на дограма, ремонт на покрива.

Галя Георгива обясни подробно условията за кандидатстване, как да кандидатстват жителите на София област, както и дейностите, които ще се извършват по програмата.