Вратарски проблем в националния отбор по футбол

Спорт

27-01-2015, 09:57

Автор:

SPORTONLINE.BG

Всичко от Автора

Още по Темата:

Националите ще играят с Румъния

Лудогорец спря Владислав Стоянов за контролата с Румъния

Поне един нов вратар явно ще трябва да извика националният селекционер Ивайло Петев за предстоящия приятелски мач с Румъния, който ще се играе на 7 януари в Анталия. Това ще се наложи, след като Лудогорец спря Владислав Стоянов да играе във въпросния двубой.

Както е известно датата не е официална за мачове на национални отбори и клубните не са длъжни да пускат своите играчи. Поради тази причина Петев среща и много проблеми със състава за мача. В състава му попаднаха шестима Лудогорец, като от ръководството на шампионите категорично отхвърлиха възможността да пуснат всичките. Бе постигната договорка трима да са футболистите на „орлите”, които ще се присъединят към националите, като първоначално се очакваше това да са Владислав Стоянов, Светослав Дяков и Михаил Александров. Лудогорци обаче промениха решението си и от въпросната тройка изпадна Владислав Стоянов, а неговото място ще бъде заето от Георги Терзиев. Вратарят и другите двама пвикани Йордан Минев и Александър Александров остават в лагера на тима в Испания.

Така за вратарския пост остава само един от тримата повикани, тъй като Николай Михайлов също не бе пуснат от Мерсин, а на разположение ще бъде само Божидар Митрев.

Извън сметките са и Александър Тонев, Венцислав Христов и Георги Миланов, призна самият Ивайло Петев пред БНТ. Вместо тях ще бъдат повикани играчи от „А“ група, като предстои да разберем кои ще бъдат те.

„Това ще даде път на момчета, които не са попадали плановете ми. Може би да обърна по-голямо внимание на тях и дай Боже да излезе нещо, което не съм очаквал”, каза Петев и все пак изрази оптимизъм за шансовете на отбора ни за класиране на европейското първенство през 2016 г.

„Първото нещо, което ми дава основание да бъда оптимист, е, че аз мисля, че ние можем повече като отбор. И все пак имаме един претендент Норвегия, а не Хърватия или Италия, за третото място. Тоя мач с Италия ни се явява рубикон.

Това, което ми се иска да стане и тука… Защо те примерно имат 12-дневен лагер. Пак в същото време имат две контроли, а ние измъкваме от пръстите си да направим 3-4 дена лагер с една контрола. Които играчи сме повикали, с тях ще играем. Не е чак толкова важно какъв ще е резултатът, важно е да има идея в играта и всеки един, който е повикан, да покаже потенциала, който има”, завърши Петев.

Капитанът на националния отбор ще бъде определен преди евроквалификацията с Италия, което предполага, че Ивелин Попов няма вече да носи лентата.