Стойчо Стоев: Има повод за оптимизъм в Левски

Не се очакват повече нови и повече напускащи

Треньорът на Левски Стойчо Стоев не очаква да бъдат привличани повече нови футболисти, освен тримата африканци, за които днес стана ясно, че са на път да преминат в отбора. Извън тима вече е Пламен Димов, като най-вероятно той ще е последният напускащ. Стоев даде интервю пред TV7, в което разказа как върви подготовката и каква е ситуацията в момента в отбора.

 

Първоначално специалистът бе запитан за това какви са взаимоотношенията му със спортния директор Георги Иванов, след като се видя, че показват добро доста добро разбирателство на терена в мачле, в което те играха на терена до хотела на отбора.

 

„Това бе шоу мач с ръководството на хотела. По-важното е, че отношенията ни с Георги Иванов са доста стабилни. Мисля, че допирните точки вече са слели и работя изключително добре с него. Надявам се и той с мен. И двамата сме професионалисти и целта е Левски да играе по-добре през пролетта”.

 

Новите попълнения

 

„Със Салим Сисе наистина има някакви технически пречки, но се надявам да ги изчистим. По принцип един трансфер докато не е сигурен, винаги може да се провали.

 

За Осман Джалоу е твърде рано да давам оценки за него. Като начало е добре, но нека мине утрешният ден и контролата и тогава ще имам яснота. Решението за него ще бъде взето след контролата в сряда. Личи се, че е футболист с качества, но няма да избързвам. В контролата ще видим как ще се представи. В мач винаги може да се видят повече неща, както положителни, така и отрицателни.

 

При сомалиеца Либан Абди също нищо не е сигурно. Той по-скоро ще играе под наем. От няколко дни имаме разговори с клуба му.

 

Засега сме се спрели само на тези трима футболисти. Общо взето това ще е отборът за пролетта. Е, ако се появи възможност да вземем някой добър играч, няма да се откажем”.

 

Стоев коментира и положението на Валери Домовчийски и дали ще напусне, след като се очакват толкова много нападатели.

 

„Имах разговор с него. Истината в развитието на отбора е конкуренцията. Това че идват други нападатели, нищо не значи. Той се съгласи и ще се бори за мястото си”, каза Стоев и отрече за възможността да се раздели с Луис Педро, Борислав Стойчев и Аймен Белаид, за които се заговори, че има интерес от други клубове, а последният дори бе на проби в Болтън.

 

„Засега няма шанс нито един от тях да си тръгне, освен ако офертата не може да се откаже. Разбира се, че ще разчитам на Белаид. Имам нужда от сериозна конкуренция на всеки пост, но за съжаление даже на дадени постове няма такава. Надявам се всеки един от тях да помогне на отбора.

 

На този етап няма вероятност да освободим повече играчи, но винаги може да се случи. Засега обаче още не сме обсъждали подобна възможност”.

 

Стоев е доволен от контролата с Карабах, в която „сините” спечелиха с 3:0, но мачът се запомни с четири дузпи, отсъдени от съдията.

 

„Нормално е след четири дузпи всеки да се усъмни, но аз гледам играта и определено това, което видях е значително по-добре от първия мач. Още обаче сме само в началото.

 

Обнадеждава ме обаче поведението на футболистите и желанието им да променят нещата, които не ми харесват. Убеден съм, че през пролетта отборът ще изглежда по-добре, по-бърз и по-комбинативен.

 

В първата контрола не се получиха нещата и се изнервих, но определено сега съм по-спокоен. Нормално беше в началото футболистите да не правят някои неща, както искам заради новите изисквания към тях. След всяка изминала тренировка обаче имам основание за оптимизъм и се надявам, че отборът ще се харесва и на публиката през пролетта”.

 

Контролите на Левски в Турция бяха изгледани и от националния селекционер Ивайло Петев, който разчита на двама футболисти от състава на Левски.

 

„Съвсем за кратко говорих с Петев. Tой има работа, аз си имам задължения. За кратко се видяхме, обменихме впечатления и това е“.

 

Треньорът призна, че е приятно изненадан от новите попълнения в отбора.

 

„Новите футболисти доста бързо се адаптираха и вече са част от отбора. Добре ги приеха и другите футболисти“.

 

Стоев похвали специално младата надежда Божидар Краев, който премина проби в Ювентус и Манчестър Сити.

 

„Приятно изненадан съм от Божидар Краев. За първи път имам преки впечатления от него, тъй като досега го познавах само като име. Определено гледа доста професионално към футбола и е отговорен към задачите, които му се поставят. И това е начинът да се развие.

 

Младите имат място в отбора, но винаги е трудно да се интегрират в първия отбор. Трябва им време да се адаптират от юноши към мъже и по някой път нещата се пресилват и те изгарят. Със сигурност обаче ще давам възможност на младите футболисти. Не знам дали ще отговорят на изискванията на Левски , но няма да ги пренбрегна”, каза специалистът и обяви, че Владимир Гаджев и Георги Сърмов вече са възстановени и ще играят в следващата контрола.

 

Той направи и паралел между първия си лагер с Левски и първия лагер с Лудогорец.

 

„Пак беше в Турция, но беше по-различно. Тук съм нов, докато в Лудогорец вече бях четири месеца. Съвсем различно е. Трудно е да отлича прилики и разлики между двата клуба. Лудогорец вече беше изграден като отбор. Приликите – надявам се, че ще дойде момент, в който Левски ще е толкова добър”, завърши Стойчо Стоев.