Красен Кралев направи първа копка на Образователно-спортен комплекс Лозенец

Проектът е на стойност 34 814 148 лв

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев направи първата копка за изграждането на „Образователно-спортен комплекс Лозенец“.


„Наистина съм впечатлен от този проект. Познавам инвеститорите и мениджърите, знам, че те са амбициозни хора, но този проект надхвърли очакванията ми. Дано всичко да върви по план и действително в най-скоро време този комплекс да отвори врати и да бъде пример за всички как може да се направи един прекрасен учебен комплекс, който дава сериозни акценти върху физическата и спортната подготовка на нашите деца. Именно върху тези приоритети работи и министерството на младежта и спорта. Сигурен съм, че това ще бъде един от моделите, с които България ще се гордее и ще показва като пример на съчетание на изключително високо образование и висок профил и квалификация за спортната активност“, заяви министър Кралев.


Проектът е на стойност 34 814 148 лв. От тях 17 211 678 лв. са собствени вложения на инвеститора, а останалите 17 602 470 лв. са предоставени под формата на заем по инициатива JESSICA. Комплексът е обезпечен с необходимите помещения за извършване на образователен процес и съвременна спортна база и съоръжения. Центърът ще бъде изграден за децата от детска градина и училище „Св. Георги“ в Лозенец.
Комплексът включва закрити спортни съоръжения - 3 басейна, 2 физкултурни салона, писта за лека атлетика, зала за танци и гимнастика, зала за тенис на маса, зала за бойни изкуства, зала за фитнес, сауна масаж и съблекални. На открито има 2 броя игрища, писта за лека атлетика, фитнес и отделни зони за игра на открито.