Десислава Атанасова обсъди програмата за безвъзмездно саниране и промените в Закона за МВР

Народният представител от ПП ГЕРБ проведе приемен ден, който премина при засилен интерес от страна на гражданите от Монтана и региона. Обсъдени бяха теми от социален и правен характер. Основни акценти в разговорите бяха предстоящият старт на програмата за безвъзмездно саниране на жилищни сгради и промени в закона за МВР. „Желателно е всички домакинства в един жилищен блок да кандидатстват едновременно, а не по отделно. Очаква се след санирането, икономията за отопление да достигне до 40-50 %“, каза Атанасова. Тя подробно запозна заинтересованите граждани с процедурата при изпълнение на проекта.

Жителите от различни населени места в област Монтана обсъдиха с народния представител темата за промени в Закона за МВР. „ Не се очаква да има съкращения сред служителите на реда с приемането на новия закон, а само вътрешни трансформации в администрацията. По този начин ще се увеличат полицаите по места, което е наложително, особено в селата, където битовата престъпност отново нараства“, подчерта Десислава Атанасова.
„Тези срещи за мен са много важни, защото като народен представител избран от този регион, имам възможността да се запозная с проблемите на хората и да съдействам, евентуално, за тяхното разрешаване“, сподели още Атанасова.