Нови съобщения за екзекуцията на японския заложник, похитен от ИДИЛ

Свят

26-01-2015, 06:57

Снимка:

twitter.com

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

В събота в мрежата се появи видео на втория заложник - Кендзи Гото, който държи снимка на обезглавено тяло и съобщава, че Харуна Юкава е екзекутиран

Радиостанция на ИДИЛ, излъчваща в интернет,  потвърди, че е екзекутиран един от японските заложници - Харуна Юкава, предадоха информационните агенции.

Информация за екзекуцията беше излъчена и от японската телевизия NHK. Според съобщението, джихадистката групировка е изпълниха заплахата си, че японският заложник ще бъде убит.

„Вторият заложник във видеото обяви, че Юкава е бил екзекутиран. Вторият заложник се обърна към семейството си с молба да окаже натиск на правителството за неговото освобождаване в замяна на освобождаването на Саджида ар Рищауи от затвора." - гласи информацията.

Рищауи е терористка, осъдена на смърт, заради терористични актове в столицата на Йордания - Аман, при които са убити 60 души.

Припомняме, във вторник ИДИЛ публикува видео, в което се заявяваше, че двамата японски заложници ще бъдат убити, ако джихадистите не получат откуп от 200 милиона долара.

Срокът, който беше определен от екстремистите за предаване на откупа изтече в петък, в 14:50 ч.  японско време.

В събота в мрежата се появи видео на втория заложник - Кендзи Гото, който държи снимка на обезглавено тяло и съобщава, че Харуна Юкава е екзекутиран.