Бомбена заплаха в САЩ приземи два самолета

Сложих бомба на 1 от вашите самолети, но забравих на кой, написа потребител в Туитър

Бомбена заплаха в туитър приземи извънредно два пътнически самолета в Атланта, съобщи Ройтерс, цитиран от "24 часа".

Критичната ситуация възникнала, след като потребител с името Зортик постнал в туитър акаунта на авиокомпанията “Делта”: “Сложих бомба на 1 от вашите самолети, но забравих на кой. Можете ли да ми помогнете да разбера къде е?” От “Делта” му написали: “Къде оставихте взривните устройства?”, на което Зортик отговорил: “Вмъкнах бомбата през един от задните входове”. Малко след това туитовете били изтрити.

Заплахата била приета като достатъчно сериозна, за да бъдат вдигнати във въздуха военни изтребители Ф-16, за да ги ескортират.

По-късно полетът на компанията “Делта” от Портланд и този на фирмата “Саутуест”, идващ от Милуоки, кацнаха успешно на летището в Атланта. Над 250-те им пътници бяха евакуирани успешно.

“Двете летателни машини бяха проверени на аерогарата и на борда им не било открито нищо подозрително”, заяви агентът на ФБР Брит Джонсън.

Полицията проверила багажа и разговаряла с пътниците, за да разбере дали знаят нещо за заплахата.

“Виждахме през прозореца, въоръжени мъже и кучета, душещи багажа ни”, заяви един от пътниците.ФБР прави всичко възможно да идентифицира разпространилите информацията за заложените бомби.