ПЕГИДА с поредна демонстрация в Дрезден

Свят

25-01-2015, 19:18

Снимка:

facebook.com/PEGIDA

Автор:

Юлия Георгиева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Протест на ПЕГИДА се провежда в Лайпциг

Демонстрация на анти ПЕГИДА в Осло

25 000 души протестираха срещу чужденците и мюсюлманите

Една седмица след забраната за демонстрации на ПЕГИДА заради сигнал за готвен терориситчен акт срещу тях, привържениците на анти-ислямското движение отново излязоха по улиците на Дрезден. Днес 25 000 души откликнаха на поканата на ПЕГИДА да демонстрират срещу чужденците и мюсюлманите, предаде БНР.

Шествието на ПЕГИДА бе изместено в неделя, за да се избегнат сблъсъци с протест срещу него, който ще се проведе утре. 25 000 души са участвали според организаторите. Пред тях говори лидерът на лайпцигския клон на ПЕГИДА – ЛЕГИДА. Между него е централата се появиха остри спорове, след като в сряда в Лайпциг при демонстрация на ЛЕГИДА се стигна до сблъсъци с полиция и журналисти. Лидерката и говорител на ПЕГИДА Катрин Йортел заплаши, че ще ги даде под съд. Изявлението на лайпцигския лидер Силвио Рьослер днес е знак, че двата клона са се помирили.

По повод походите на ПЕГИДА премиерите на източногермански провинции се обявиха за вкарване на повече чужденци в бившата ГДР, защото според тях това е единственият начин да се преодолее демографскта криза в региона. От ПЕГИДА засега не са коментирали призива им.