Вестниците в неделя, 25 януари

Най-доброто от печата

25-01-2015, 07:26

Снимка:

martijnvet.nl

Автор:

BulgariaUtre

Всичко от Автора

Подготвят „Южен поток" за инвеститори

„24 часа"

Кабинетът дава "втори шанс" на почтени предприемачи

Осигуряване на втори шанс за стартиране на бизнес е една от мерките, разписани в програмата на кабинета "Борисов". Тя бе публикувана в сайта на Министерския съвет късно в петък.

Предвижда се да се осигурява възможност на "почтените предприемачи" - тези, които са фалирали по независими от тях обстоятелства, да уредят задълженията си в рамките на максимум 3 години.

Сред разписаните мерки е въвеждането на кредитен или финансов омбудсман с цел превенция за подложените на риск от фалит предприятия.

„Труд"

Подготвят „Южен поток" за инвеститори

Подготовката за изграждане на „Южен поток" у нас ще продължи до получаване на разрешително за строеж. Така дори проектът да бъде окончателно спрян, той ще може да се използва от други инвеститори, каза шефът на „Южен поток България" Димитър Гогов в интервю за БНТ. Това означава сегашните - българската БЕХ и

„Газпром", да продадат част или целия си дял.

Гогов повтори, че няма писмено решение за спирането на газопровода въпреки политическите изказвания от страна на Русия. „Руснаци и българи работят като екип, като едно цяло", каза Гогов.

„Стандарт"

Созопол и Банско рекламират в Турция

Море, ски, антични руини и религиозен туризъм. Това са акцентите, с които български общини и туроператори се представиха на най-голямата туристическа борса на Балканите - ЕMITT в Истанбул. Те имат собствени щандове на 20-ото юбилейно световно издание на изложението, в което участват над 120 000 души от цял свят, от които 57 000 са професионалисти в туризма. Така Созопол и Банско например се представиха със свои щандове.