Левски с първа победа в Турция

Спорт

24-01-2015, 19:58

Снимка:

levski.bg

Автор:

sportonline.bg

Всичко от Автора

"Сините" победиха азербайджанския Карабах в мач с четири дузпи

Левски постигна победа във втората си контрола от лагера в Турция. След като направиха равенство с украинския Ворксла, сега „сините” победиха убедително с 3:0 лидера в първенството на Азербейджан Карабах.

 

Две от трите попадения в мача паднаха след дузпи, а още една пък бе пропусната от азерите.

 

Срещата започна много динамично и още при първата атака се наложи Пламен Илиев да спасява опасен удар, а в 4-ата мин. се стигна и до дузпа в полза на азерите заради игра с ръка на Стефан Велев в наказателното поле. Пламен Илиев обаче показа добър усет и успя да отрази удара на Ричард Алмейда.

 

Отговорът на българския отбор бе светкавичен и на свой ред „сините” стигнаха до дузпа в 7-ата минута, която бе отсъдена за нарушение срещу Антони Аниете. Валери Домовчийски бе точен 11-те метра и откри резултата.

 

Последваха още няколко добри атаки за Левски и в 18-ата минута Божидар Краев нацели страничната греда, а в 21-ата Валери Домовчийски се отскубна от противниковата отбрана, но нанесе слаб удар от границата на наказателното поле право в ръцете на вратаря на съперника.

 

В 26-ата мин. отбраната на „сините” се пропука и Елесгеров се озова на стрелкова позиция вътре в наказателното поле, нанесе силен шут, но Илиев се намеси добре и го отрази.

 

На почивката Стойчо Стоев предпочете да не прави тардиционните за такива мачове множество смени и поне в началото на втората част отстави титулярния си състав. Това даде резултат и още 46-ата мин. Домовчийски се възползва от неразбирателство между вратар и защитник на Карабах, открадна топката и вкара за 2:0.

 

В 50-ата мин. се стигна до нова дузпа в мача в полза на Левски, като отново нарушението бе отсъдено заради игра с ръка. Този път от зад топката от бялата точка застана Аниете и също бе точен за 3:0.

 

Испанецът можеше да се разпише още веднъж 3 минути по-късно, но след като се озова очи в очи със стража на съперника Шехич, реши да го прехвърля и не уцели вратата.

 

Реферът на двубоя не се отказа да свири дузпи и в 60-ата мин. се стигна до нова такава в полза на азербайджанския тим. Тя пак бе за игра с ръка, този път на Роман Прохазка, който се намираше на границата на наказателното поле, но съдията прецени, че е вътре в очертанията му. Левски вече бе със сменен вратар, но и Йоргачевич показа класа и също успя да спаси удара на Диас.

 

Карабах още веднъж бе близо до почетно попадение, но в 78-ата мин. Кулиув стреля неточно и така срещата завърши при този резултат – 3:0 в полза на Левски.