Обезкървен Ботев удари Берое с 1:0

Без трима основни играчи „канарчетата” надиграха старозагорци

Ботев победи с 1:0 Берое в първата си контрола за 2015 г., играна на стадиона в Коматево. За старозагорци това беше втора проверка след тази срещу Верея преди седмица. Ботев беше по-добрият тим на терена и заслужено спечели мача, като можете да стори това и по-убедително.

 

От своя страна Берое създаде само една чиста ситуация за гол, като футболистите на Петър Хубчев извършиха и няколко доста груби нарушения, санкционирани с жълти картони от главния съдия Георги Кабаков. Пловдивчани бяха без трима от основните си футболисти - Томас Иршак и Адам Стаховяк и Даниел Златков, които са нарочени за продаване, но въпреки това показаха много добра игра и дисциплина.

 

„Канарчетата” можеха да открият резултата още в 3-ата минута След грешка на Иво Иванов, Васев овладя топката и центрира в наказателното поле. Цветков стреля в тялото на Иванов. Кълбото попадна в Мариян Огнянов, който стреля от границата на наказателното поле малко в страни от лявата греда. Берое отговори с опасен пробив на Мапуку отдясно, който стреля в десния ъгъл, но Иванов изби в корнер.

 

Ботев откри резултата в 34-ата минута. Марин проби по дясното крило и центрира в малкото наказателно поле, където Балтанов прати топката под гредата и простреля Макенджиев за 1:0.

 

През втората част Ботев започна по-силно и имаше шанс да вкара втори гол. При ситуацията в 51-ата минута Йордан Христов центрира в наказателното поле, където Чунчуков засече с глава, но прати топката в страни от лявата греда.

 

Последваха много смени и двата отбора и разпокъсания действия на терена. В 73-ата минута дойде и най-чистата ситуация за Берое. Костов излезе сам срещу стража на Ботев, но той се намеси добре и отби удара. След това топката попадна у Гади, който стреля без подготовка, но леко и не застраши вратата на Ботев.

 

До края на срещата Берое опита натиск, но не стигна до чисти ситуации за попадение и срещата завърши 1:0 за домакините.