Дерменджиев: Шестима от Лудогорец са много в националния

Спорт

24-01-2015, 12:21

Автор:

sportonline.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Националите ще играят с Румъния

Ще се договорим за бройката с Ивайло Петев, заяви треньорът на Лудогорец

Треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев сподели преди отпътуването на тима за Испания, че е въпрос на преговори с Ивайло Петев кои играчи ще пусне за контролната среща на националния тим на България.

Лудогорец ще проведе втория си зимен лагер в курорта Естепона, като има предвидени пет контроли, които ще се състоят в Марбеля. Първата от тях е на 25 януари срещу Унион (Берлин). Следват мачове с Риека, Спартак (Москва), Днипро и Динамо (Киев). Тимът се прибира в България на 8 февруари.

Ивайло Петев предвиди контролна среща с Румъния на 7 февруари в Анталия, но повечето тимове са в процес на подготовка на тази дата. Поради тази причина не всички ще пуснат своите футболисти. В медиите се появиха информации, че Лудогорец ще позволи на трима играчи да се включат в контролата срещу Румъния, вместо исканите от селекционера шестима национали.

„На този етап играем с футболистите, с които разполагаме, а аз мисля, че това са футболистите, които играха в Шампионската лига и доказаха, че имат качества. Така продължаваме до лятото. Браян Ангуло ще ни чака в Испания и състоянието му е добро, ще започне с топка веднага с отбора“, сподели Георги Дерменджиев.

На въпрос колко и кои играчи ще пусна наставникът за предстоящата контрола на националния отбор срещу Румъния, Георги Дерменджиев отговори: „Ще се договорим с Ивайло. Ще видим и като бройка как ще бъде. Знам, че тази тема ви занимава доста, затова ще ви кажа, че в един период, в който се подготвя един отбор, шест човека са много, съгласете се. Националният отбор е над всичко, но остава с Ивайло да се договорим. Виждате, че и други футболисти не му ги пускат там. Ще намерим общ език, всичко ще бъде наред.“

„Да, всички футболисти до момента са тук, в отбора. Още се преговаря с играчите, чиито договори изтичат през лятото. Това нас не ни притеснява. Те, вярно имат договори за преподписване, но това е въпрос на преговори. Ние подхождаме изключително разумно. Това са футболисти, допринесли за клуба, но и клубът е допринесъл за тях“, каза още старши треньорът на Лудогорец.

Източник: sportonline.bg