Дъжд и сняг до края на месеца

Температурите падат от неделя, стигат до -7 градуса

Облаци, дъжд и сняг ще се сипят до края на месеца. Днес времето над страната ще е облачно и с валежи от дъжд, съобщават от НИМХ към БАН. По планините ще се сипе сняг.
Все още ще е топло с температури между 5 и 10 градуса. Още по-високи градуси ще има в югоизточните райони, където живакът ще показва 14 градуса. Ще духа вятър от изток-североизток.

Утре времето ще бъде облачно. На много места ще превалява дъжд, в Предбалкана и високите полета – сняг. От северозапад ще нахлуе студен въздух, температурите ще се понижат, като минималните ще бъдат между 0 и 5, а максималните – между 3 и 8 градуса.

В началото на следващата седмица понижението на температурите ще продължи. Валежите обаче временно ще спрат, а облачността ще се разкъса. Още през нощта във вторник отново ще се заоблачи и от юг ще завали. В Западна България ще завали сняг, а в останалите райони дъжд.

В сряда ще превалява над повече места. На следващия ден се очаква спиране на валежите и разкъсване на облачността и леко вдигане на градусите.

В последния ден на месеца ще продължи да превалява. Температурите ще са сравнително високи, като максималните на повечето места ще са между 5 и 10 градуса. Най-ниските температури ще са в порядъка на -7 и -2 градуса.