Георгиева: България има много нерешени проблеми

Политика

23-01-2015, 18:06

Снимка:

K_Georgflickr.com/european_parliament

Автор:

Юлия Георгиева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Кристалина Георгиева: Българският кабинет изглежда добре

Кристалина Георгиева: Време е за промяна

Еврокомисарят е скептична за заключенията в следващия доклад на ЕК за страната

Заради многото нерешени проблеми България няма основания да очаква положителни оценки в доклада по Механизма за сътрудничество и проверка на Европейската комисия, който трябва да бъде публикуван следващата сряда. Това заяви заместник-председателят на Европейската комисия Кристалина Георгиева в Брюксел, предаде bTV.

„Всички добре знаем какво се случи от последния доклад до днес, за съжаление, нямаме силни причини за много положителни очаквания, натрупаха се нерешени проблеми”, заяви Георгиева.

„Да се надяваме на решителни действия в съдебната система, преди резултатите е трудно да се очаква те да се приемат като даденост. Да се надяваме на енергия за промени не само в съдебната система”, посочи още еврокомисарят.

„Докладът ще бъде конструктивен, но ние сами можем да си помогнем най-много”, подчерта още тя.

Кристалина Георгиева обясни, че България и Румъния няма да бъдат разделени по механизма, каквито спекулации се появиха заради напредъка на северната съседка в много сфери. „ЕК очаква действия в интерес на хората в тези две страни. Историята показва, че положителните промени са възможни, да не гледаме съседите, а да се стремим да оправим нещата у нас", призова тя.