10 неща, който не знаете за бирата

В миналото, бирата била важна част от египетската храна

Прочетете, за да откриете някои охладени и газирани факти, с които да утолите жаждата си, съобщава food.com.

1.Можете ли да повярвате, че освен най-консумиран алкохол, бирата също е на трета най-популярна напитка след водата и чая!
2.Пиещите бира често описват аромата и като „хопи“, но какво означава това? Бирата получава своя аромат от цветовете на лозата Хоп, известени още като хмел. Те не само придават флорално-горчив и цитрусов аромат, но и предотвратят бирата да граняса.
3.Знаете ли че има над 400 вида бира? Най – стария вид се нарича „Але“ а най – консумирания е „Светла бира“
4.Смята се, че процеса за варене на бирата е открит преди около 6000 години около Вавилония. Изненадващо всички пивовари по онова време били жени. Само жени от елитните среди имали привилегията да варят бира. Брюстър, така наричали жените варящи бира. На всичко отгоре имало закон забраняващ на мъжете да произвеждат или продават бира! И говорим за равенство?
5.В миналото, бирата била важна част от египетската храна и била правена от ечемичен хляб, който също имал голямо религиозно значение. Известно е, че била използвана, за изцеряване от болести и при жертвоприношения. (Е, вече можем да потвърдим, че бирата е просто греховно божествена!)
6.През 1850 година е била продадена първата бутилка бира. Преди това бирата била продавана на специални места наречени кръчми, където хората отивали с кофи и ги пълнели за вечерта! (Бира в кофи, ах добрите стари дни…)
7.За разлика от охладените халби бира, които бихте си поръчали в днешно време, някога хората консумирали бирата малко по-топла. Според тях по този начин се повишават нивата на едва доловимите бирени пари.
8.Сега очакваме усмивка на лицето ви. Бирата е направена най-вече от вода! Вкусът на бирата е различен в различните региони в зависимост от съдържанието на минерали във водата.
9.Бутилката с бира винаги трябва да се съхранява в изправено положение. Това минимализира окислението и замърсяването от капачката.
10.Weihenstephan e най-старата пивоварна в света.
Намира се в Баварската област Фрайзинг, северно от Мюнхен, Германия. Историята започва през 725 г., когато Сент Корбиан заедно с 12 свои приятели, основава бенедектински манастир и съзнателно или не полага основите на изкуството на приготвяне на бирата.