24-25 януари: Реални позиции

Слънце във Водолей, Луна в Риби-Овен

Стремежът към активна себереализация и свобода на избора ще бъде визитната картичка на предстоящите почивни дни. Някои ще обмислят възможности да се освободят от поети в миналото задължения и да изпробват силите си в нови направления. Други ще обмислят новопоявили се възможности за реализация на дългосрочни проекти, осъществяването на които отправя предизвикателство към способността да се използва нестандартен подход при прилагане на съществуващия опит. Мнозина ще разсъждават и върху темите за отговорността и дълга, особено в събота, когато през по-голямата част от деня ще липсват конкретни причини за активно взаимодействие с околния свят и ще разполагаме с достатъчно време за размисли и прозрения.

Екстровертните натури вероятно ще почувстват известен дискомфорт в събота, когато поради подчертано вглъбеното общо настроение, като че ли ще липсват достатъчно възможности за адекватен взаимообмен. Не напрягайте обстановката и не тормозете близките си. Опитайте се да откриете ползите от бавното нищоправене. Усилията ви да пришпорите хода на събитията едва ли ще имат резултат, а думите ви вероятно ще увиснат самотни в оглушителната тишина. Впрочем именно тя сега е специалният подарък на Вселената към нас, осигуряващ ни възможност да различим вътрешния си глас в морето на информационните потоци, в което често припознаваме чужди идеи и представи като собствени. Пренасочете активността си към психичното поле - там ще намерите много по-адекватни условия за работа, отговори и решения.

Коренна промяна ще настъпи във вечерните часове, когато мнозина ще се почувстват завладени от активни стремежи и желание за инициатива. От степента на развитите умения и проявената готовност да ги прилагаме в разумни граници, зависи доколко резултатен и удовлетворяващ ще се окаже този импулс.

В неделя можем да го използваме за решаване на въпроси, изискващи бързина и точност в реакциите. Най-вече във връзка с идеи и задачи, притежаващи потенциал за незабавна реализация. Не са изключени и сложни ситуации, провокирани от ярко изразена конкуренция или стремеж към безгранична свобода на инициативите, генериращи неочаквани и импулсивни решения. Вероятността обаче, вместо желаната свобода, те да ви въвлекат в безизходна ситуация с непредвидими последствия, е съществена. Най-добре запишете новаторските си идеи и хрумвания, за да можете да се върнете към тяхното обмисляне и евентуална реализация на по-късен етап. Използвайте активния информационен обмен през този ден за огледало. То може да ви разкрие истината за вашите реални позиции и възможности в момента, доколко хармонично се вписвате в обкръжаващата ви действителност.

Здраве, хранене и красота

Възникващите сега здравословни проблеми са ясно указание, че се намирате в ситуация, която е в конфликт с вашата природа и вероятно сте се отклонили от собствените си принципи и посоки. Кои точно - ще ви подскажат заболелите органи и областите, които са източник на физически дискомфорт.

В организма протича мощно пробуждане и усвояване на енергийните потоци, което следва да подкрепим с интензивно движение. Пасивността и бездействието могат да породят физически блокажи и автоимунни заболявания, тъй като неосвободената енергия се насочва навътре в саморазрушителни процеси. Не е подходящо също така да гладувате и провеждате прочистващи практики, тъй като за да има ефект от тях, организмът следва да бъде в седативно състояние, а сега той е твърде възбуден от мощните енергийни потоци, навлизащи в него.

Кожата има нужда от кислород - почистете я добре от замърсяванията и мъртвите клетки и прекарвайте повече време на чист въздух.